-16%
Angol-magyar beszédfordulatok

Angol-magyar beszédfordulatok

2490 Ft 2092 Ft

Készleten

Cikkszám: 127739 Kategória: Címke:

Termékleírás

1200 szituációs kifejezés példamondatokkal a mindennapi társalgás nyelvéből.

Ahhoz, hogy angolnyelv-tudásunk biztos és eredményes legyen, nem elég az angol szókincs és nyelvtan ismerete. Szóbeli kommunikációnk akkor lesz hatékony és sikeres, ha beszédünkbe az angol nyelv mindennapi szófordulatait is bele tudjuk szőni. Az Angol-magyar beszédfordulatok című gyűjtemény hozzásegít ahhoz, hogy beszédünk ne papírízű legyen, hanem természetesnek hasson.

A szótár az angol köznyelv 1200 szituációs kifejezését tartalmazza tematikus elrendezésben a magyar megfelelőikkel együtt. A főbb témakörök az értékelő, egyetértést vagy tagadást kifejező, szándékkifejező, érzelemkifejező és beszédszervező jellegű szófordulatok. A kifejezések könnyebb megértését és elsajátítását segítik a mindkét nyelven megadott példamondatok.

A kötet végén lévő mutatóban ábécérendben van felsorolva a szótári rész minden beszédfordulata, így egy konkrét kifejezést, szófordulatot gyorsan vissza tudunk keresni.

Ajánljuk minden nyelvtanulónak, a kezdőtől a haladóig, nyelvtanároknak, fordítóknak, de haszonnal forgathatja az is, aki csak érdeklődik az angol nyelv iránt. A szótár eredményesen segíti a felkészülést az angol szóbeli nyelvvizsgára és az érettségire.

Náray-Szabó Márton a szerzője a TINTA Könyvkiadónál korábban megjelent nagy sikerű Francia-magyar beszédfordulatok című szótárnak is.

További információk

Szerző

Náray Szabó Márton

Kiadó

Tinta Könyvkiadó

Oldalszám

208

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2014-12-09

ISBN

9786155219900

Várható szállítás

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Angol-magyar beszédfordulatok”értékelése elsőként