-16%
Az Ezeregy éjszaka ízei

Az Ezeregy éjszaka ízei

6500 Ft 5460 Ft

Közel-keleti konyha mindenkinek

Készleten

Cikkszám: 146344 Kategória: Címke:

Termékleírás

100 modern és könnyen elkészíthető étel a Földközi-tenger déli és keleti partvidékéről

Ha egy ételnek perzsa, török vagy arab neve van, sokan azt gondolják, hogy biztosan nagyon nehéz elkészíteni. Sabrina Ghayour azonban bebizonyítja, hogy a közel-keleti konyhaművészet egyszerű és elérhető, az ételek elkészítésében pedig a legtöbbször semmi nehézség sincs.
Az iráni származású brit szakács nemcsak bemutatja a Közel-Kelet klasszikus fogásait, hanem újrafogalmazza ezeket, s leszámol azzal az előítélettel, miszerint a közel-keleti ételek elkészítése időigényes és bonyolult. Ahhoz, hogy egy étel finom és különleges legyen, nem kell egymillió hozzávaló – sokszor elég néhány fűszer és hasznos tipp arról, mire valók, és milyen sokszínűen használhatjuk őket.

“Hatéves koromban kezdtem el perzsa ételeket főzni, de mivel olyan családban nőttem fel, amelyre a török, az arab, az örmény és az afgán kultúra, illetve gasztronómia is hatott, a repertoárom idővel kibővült ezekkel az ízekkel is. Mára megismertem a trükköket, amelyekkel a perzsa és a közel-keleti receptek egy része leegyszerűsíthető, s így olyan stílusban tudok főzni, ami illik a mindennapjaimhoz. Semmi rendetlenség, semmi hűhó, csak egyszerű, finom ételek – így szeretek enni, így szeretek főzni, és ilyen ételeket osztok most meg veletek.”
Sabrina Ghayour

További információk

Szerző

Sabrina Ghayour

Kiadó

Bookline

Oldalszám

240

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2018-09-04

ISBN

9789634333371

Várható szállítás

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Az Ezeregy éjszaka ízei”értékelése elsőként