-16%
Beren és Lúthien

Beren és Lúthien

4400 Ft 3695 Ft

Készleten

Cikkszám: 144584 Kategória: Címke:

Termékleírás

A Beren és Lúthien Tolkien legszemélyesebb története, melyet felesége iránt érzett szerelme ihletett. Talán éppen ezért nem adatta ki élete végéig. Most, 100 évvel a mű születése után, végre nyomtatásban olvashatjuk fiának, Christophernek köszönhetően.
Az ember és a tünde közötti szerelem történetén túl azt is megismerjük, hogyan változott Beren és Lúthien legendája Tolkien élete folyamán. Egy része már megjelent A szilmarilok-ban, de megírta próza, elbeszélő költemény, vázlat formájában is. Egy kötetben összegyűjtve viszont most találkozhatunk először a történettel, amit Edith Tolkien tánca ihletett a yorkshire-i erdőben, és amely életük végéig elkísérte őt és férjét.
A legenda szerint Berennek egy szilmarilt kell szereznie Morgoth, a gonosz szellem vaskoronájából Thingol királynak, a lánya kezéért cserébe. Lúthien pedig követi szerelmét, és segítségére siet a küldetés végrehajtásában.
De Beren ember, Lúthien pedig tünde, így választania kell: halhatatlan marad és túléli a férfit, vagy emberré lesz, és meghal vele együtt.

További információk

Szerző

J. R. R. Tolkien

Kiadó

Európa Könyvkiadó Kft

Oldalszám

328

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2018-04-16

ISBN

9789634058786

Várható szállítás

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Beren és Lúthien”értékelése elsőként