Krimik és krémek - Agatha Christie és Escoffier mester randevúja Gourmandiában
1/ 1Kép
1/ 1Kép
Mi volt Agatha Christie kedvenc koktélja? Mit reggelizik Miss Marple? És mi baja van Poirot-nak az ötórai teával? Szederkényi Olga rendhagyó szakácskönyvében egyszerre van jelen francia és angol kulinária művészete, no meg a méregkeverés tudománya: éppoly szerves része a jégből faragott hattyúban feltálalt Peche Melba, mint a romantikus körülmények közt odaégetett sült hering, és persze az arzénes curry. Írni, főzni és gyilkolni: e könyv lapjain e háromszöget járjuk be Agatha Christie életén és regényein, valamint a francia „szakácskirály” Auguste Escoffier receptjein keresztül.
„A Halál a Níluson lapjain kiderül, hogy gyomorbajos ember nem tud gyilkolni. A Gyöngyöző ciánból megtudjuk, hogy a brit lányokban azért nincs már elég életerő, mert kevés spenótot esznek. A Holttest a könyvtárszobában felütésében Miss Marple egyik ismerőse először megállapítja, hogy a konyhából sült szalonna illata száll, és csak utána közli, hogy egy hulla fekszik a könyvtárszobában.”
| Kiadás éve | 2024 | |
| Szerző | Szederkényi Olga | |
| Kiadó | Helikon Kiadó | |
| Terjedelem | 176oldal | |
| Súly | 472 | |
| Kötés mód | keménytábla |
Cikkszám:
257972
Vonalkód:
9789634792710
