Erdélyi lakoma
1/ 1Kép
1/ 1Kép
A híres New York-i Four Season étterem tulajdonosa, Kövi Pál több mint két évtizeden át gyűjtötte és tanulmányozta az erdélyi népek étkezési szokásait. Gyűjtőútjain barátok, rokonok, irodalmi szerkesztők és erdélyi írók kísérték. Az 1980-ban megjelent Erdélyi lakoma nem egyszerű receptgyűjtemény, lapjain megelevenednek a szász, az örmény, a román, a zsidó és a magyar konyha ételei, népi hagyományai, és a kortárs erdélyi írók tollán keresztül megismerhetjük az egykor oly színes, soknemzetiségű erdélyi világot.
A kötet újrakiadásával arra vállalkozunk, hogy újjáélesszük egy letűnt kor hagyományait és ételeit. Mindezt úgy, hogy a ránk hagyott örökséget alapjaiban megőrizve, de a mai kor igényeihez alakítva adjuk tovább.
| Kiadás éve | 2022 | |
| Szerző | Kövi Pál | |
| Kiadó | Trubadúr Könyvek Kiadó | |
| Terjedelem | 386oldal | |
| Súly | 1 350 | |
| Kötés mód | Puha kötés |
Cikkszám:
248366
Vonalkód:
9786156490032
