Natúr borok - Bevezetés az organikus és biodinamikus borok világába
        	1/ 1Kép
            
    	    		                        	1/ 1Kép
            A natúr bor élő bor – ahogyan a természet megalkotta. Nem más, mint a mindenki által ismert szőlőlé, amely szinte emberi beavatkozás nélkül erjed borrá.  
 
A legfinomabb, legautentikusabb és legegészségesebb borok természetes módon érlelődnek. A natúr bor készítésének feltételeit országonként eltérően definiálják, de annyiban megegyeznek, hogy alapanyaga a fenntartható módon termesztett, organikus és biodinamikus szőlő. A borkészítés során semmit nem távolítanak el belőle vagy adnak hozzá, legfeljebb egy leheletnyi szulfitot.  
 
Ha érdekel bennünket, mi van a poharunkban, és felfedeznénk új ízeket, ha szeretnénk többet megtudni a natúr borokról, köztük a narancsborokról, a pezsgőkről és a champagne-ról, valamint annak őséről, a pét-natról, akkor itt a lehetőség, hogy a világ egyik legismertebb natúrborászától tanuljunk. 
Isabelle Legeron MW világszerte kampányol a natúr borokért. Nagy sikerű RAW Wine-borvásárokat vezet Londonban, Berlinben, New Yorkban, Los Angelesben és Montréalban. Könyvében bemutatja a természetes borkészítés folyamatait, megismertet több mint 140-féle borral és azok termelőivel. A nemzetközi kitekintés mellett nem maradhat el a magyar natúrborászok bemutatása sem, akiknek borai a világ élvonalába tartoznak.  
 
„Hiszünk abban, hogy az igazán jó borhoz nincs semmi hozzáadva és semmi nincs elvéve belőle, így fejezi ki a termőhely, a talaj, a klimatikus adottságok, vagyis a terroir megismételhetetlen jellegét. Ez a könyv is azt bizonyítja, hogy a natúr bor a természet legtisztább, legkifejezőbb itala.” 
Kató András, a Mitiszol? társalapítója 
 
A könyv megjelenését a Mitiszol? by Chef Market támogatta.    			
    		| Kiadás éve | 2023 | |
| Szerző | Isabelle Legeron MW | |
| Kiadó | HVG Könyvek | |
| Terjedelem | 232oldal | |
| Súly | 998 | |
| Kötés mód | keménytábla | 
    		Cikkszám:
    		251932
    	
			
			Vonalkód:
			9789635653515 
		
	
    		    
    		
				
				
				
				
				
				
				
				
				
				
				
				
				
				
				
				
    			