A kínai konyha kultúrtörténete
1/ 1Kép
1/ 1Kép
Fuchsia Dunlop könyvét sokan az egész nyugati világ legjobb, legátfogóbb kínaikonyha-történeti művének tartják. Magyar nyelven biztosan nem jelent meg hasonló színvonalú,mélységű kötet a világ talán leghatalmasabb konyhakultúrájáról.
Ne szakácskönyvre számítson az olvasó, nem ebből fogja megtanulni az erős-savanyú leves vagy az ötízű csirke receptjét, bár a kínai konyha néhány fontosabb és ismertebb ételéről, eredetükről, elkészítésük helyi változatairól olyan információkat is megtudhat,
amelyek nagyszerűen beépíthetők a napi konyhai gyakorlatba.
A brit szerző évtizedek óta a terület első számú nyugati szakértőjének számít, összesen hét kötetben és számtalan újságcikkben, tanulmányban ismertette meg a nyugati közönséget a kínai konyha (valójában: kínai konyhák) történetével, filozófiájával, technikáival, receptjeivel. Mind közül ez a legátfogóbb, legnagyobb ívű és legsikeresebb műve.
A kínai konyha gyakorlatilag már a rendszerváltás pillanatában megjelent Magyarországon is, és villámgyorsan elterjedt. Mára az éttermi kínálat meghatározó szelete országszerte,de kifejezetten az utóbbi évek fejleménye, hogy – főleg Budapesten – megjelentek a magasabb minőségi kategóriájú, jobb alapanyagokkal, precízebb technikával dolgozó kínai éttermek, sőt egyre-másra nyílnak a regionális ízeket – szecsuani, kantoni, tajvani, hsziani stb. – kínáló helyek is. Ezzel együtt megjelent a kínai vagy általában ázsiai konyhák iránt mélyebben érdeklődő, igényesebb közönség is. Elsősorban nekik lesz izgalmas, olykor megvilágító erejű olvasmány ez a rendkívül információgazdag könyv.
| Kiadás éve | 2025 | |
| Szerző | Fuchsia Dunlop | |
| Kiadó | Cser Kiadó | |
| Terjedelem | 356oldal | |
| Súly | ||
| Megjelenés dátuma | 2025-10-20 | |
| Szélesség | 165mm | |
| Magasság | 235mm | |
| Vastagság | 20mm | |
| Kötés mód | keménytábla |
Cikkszám:
264615
Vonalkód:
9789632788029
