A babkától a tacóig - Hagyományos és modern tésztareceptek édes és sós finomságokhoz
1/ 1Kép
1/ 1Kép
Betül Tunc sütés iránti szeretete nyolcéves korában kezdődött az északkelet-törökországi Erzurumban, ahol a hosszú telek sötét, hűvös napjain édesanyjával és nővéreivel török péksüteményeket és finomságokat készítettek. Kulináris lelkesedése, különösen a tészták iránti rajongása az Egyesült Államokba költözése után sem csillapodott. Hangulatos, vintage stílusú videókat kezdett készíteni, és létrehozta a Turkuaz Kitchen nevű Instagram-oldalt. A mára már több platformon is elérhető Turkuaz Kitchen követőtábora világszerte dinamikusan növekszik.
Első szakácskönyve 85 receptet tartalmaz édes és sós tésztákhoz, illetve az azokból készíthető ételekhez. A hagyományos török konyha és a szerző külföldi utazásai által ihletett szakácskönyv valódi gasztronómiai kincsesbánya, ahol a babkától és a darázscsípéstortától a pisztáciás baklaván, spenótos háromszögön és kardamomos zsemlén át a fokhagymás naan kenyérig és a tacóig mindenki megtalálja a szájízének megfelelőt.
A személyes hangvételű bevezetők és a könnyen követhető receptleírások garantálják, hogy kezdők és gyakorlottabb otthonsütők is a konyhájukba varázsolhatnak egy kis darabkát Betül régi korokat idéző világából.
| Kiadás éve | 2025 | |
| Szerző | Betül Tunc | |
| Kiadó | HVG Könyvek | |
| Terjedelem | oldal | |
| Súly | ||
| Megjelenés dátuma | 2025-09-30 | |
| Kötés mód | keménytábla |
Cikkszám:
262730
Vonalkód:
9789635657018
